Home > Foto & video > En vecka med evenemangsfoto

En vecka med evenemangsfoto

Är sedan några dagar tillbaka i Bygdsiljum efter några intensiva fotodagar. Först som fotograf på Oracle Partner Day och Oracle Day i Stockholm, sedan Dreamhack i Jönköping.

Foto och video till Dreamhack

Dreamhack är speciellt. Det är ett galet evenemang med tusentals spelande människor. Jag jobbade åt en Shanghaibaserad byrå som är specialiserade på videoproduktioner, G2studio.com. De har i stort sett alla västerländska stora varumärken som kunder, så jag är mycket hedrad av att fått det uppdraget.

Gänget jag hade nöjet att jobba med på Dreamhack. Tre personer saknas på bilden, jag själv, kollegan George Kristiansen och en person till. Min uppdragsgivare var Karen Fang, nr två från vänster i övre raden och tyvärr den enda kvinnan i gänget.

Först skulle jag förse dem med 2 videofotografer, två stillbildsfotografer och en producent/redigerare. Jag vidtalade lite kolleger i mitt nätverk i Skellefteå och Stockholm. Sedan ändrades uppdraget i sista stund till att omfatta 2 videofotografer till och två ljudtekniker. Det kunde jag inte ordna på så kort tid. Men det var ju inget problem. Man flög in en producent från Frankrike, ytterligare ett par händer från Kina och lejde in fler superproffsiga videofotografer.

Mitt trick

Det blev lärorikt för undertecknad, som i jämförelse är nybörjare på video. Mitt trick är att få tämligen billiga produktioner för exempelvis webb, sociala media och monterpresentationer och liknande att se proffsiga ut utan att kosta mer än 5 000 till 25 000. Detta är en annan liga.

Dreamhack kostade slutkunden, en kinesisk spelproducent, många, många gånger mer än så. Men det verkar som de hade råd. Förutom en prissumma på 100 000 USD för det vinnande laget i EM för spelet, så gödslade de med presenter, priser och annat (Iphones, stereohörlurar från Sony, presentkort på Webbhallen med mera, för hundratusentals kronor. Jag överdriver inte.

Nu hoppas jag G2Studio kontaktar mig på WeChat, (den största sociala plattformen i Kina), nästa gång de ska producera något i Europa. Då ska jag vara redo med så många fotografer och ljudtekniker de behöver.