Home > Marknadsföring > Ta kontroll över informationen om ditt företag på Google

Ta kontroll över informationen om ditt företag på Google

Under mina besök hos företag har det slagit mig hur ofta informationen om företag på Google är felaktig eller saknas. Företag är placerade på helt fel plats i kartan, öppettider är felaktiga eller saknas, bilder saknas, liksom information om företagets verksamhet, med mera.

Jag brukar göra lite sådant arbete åt mina kunder och det är ofta bara att göra anspråk på företaget. Detta är en risk, eftersom era konkurrenter eller en arg kund faktiskt kan ta över ägandeskapet och ändra i informationen. När jag hjälper mina kunder och tar över ägandeskapet så delar jag sedan ut det till en Google-identitet som antingen redan finns eller som jag skapar åt kunden.

Gör så här

1. Se till att du skaffar ett Google-konto om du inte redan har det. Det kan göras genom att till exempel skapa ett e-postkonto på Gmail eller användare på YouTube, Google Play eller Google Drive.

2. Välj gärna Google Chrome webbsläsare och skriv ditt företagsnamn i sökfältet. Nu bör företaget komma upp till höger om sökpresentationen. Om det inte står ”You manage this business Profile” bör du ha alternativet ”Claim this business”.

3. Nu får du mängder av alternativ för att förse ditt företag med information. Det är särskilt viktigt att du kategoriserar rätt, till exempel bransch, produkter och tjänster. Lägg till adressen till din hemsida och du kan till och med göra en enkel hemsida kostnadsfritt, om du inte har en sedan tidigare. Du kan även med ett par enkla klick göra det möjligt för kunder att chatta med dig från webbläsaren om du går in på Google Play eller Apple App Store med din mobil och hämtar Google my Business-appen. Självklart ska du lägga till bilder på ditt företag, dina produkter och till exempel logotyp.

Kom ihåg att informationen du lägger upp här även kommer att ha betydelse för hur Googles sökmotorer indexerar din hemsida. Efter att ha tagit över ditt företag kan du när som helst logga in på Google my business och ändra eller uppdatera dina företag.