Integrera sociala media mera

Integrera sociala media mera
2018-01-23 Hans Skalin

Gjorde nyligen en sajt åt ett litet företag i Västerbotten, Wiklunds Klöv- & Lanttjänst. Wiklund klövar kor. Ett riktigt arbete som har stor betydelse för kreaturens hälsa och välmående och av stor betydelse för böndernas produktivitet och lönsamhet.

Jörgen Wiklund, som driver företaget, har alla sina kunder som följare på FaceBook. Så när han behövde en ny hemsida fokuserade jag på det. Först ordnade jag en företagssida åt honom på FaceBook och sedan en WordPress-sajt där man kan chatta direkt med Jörgen med FaceBook Chat och där hans nyhetsflöde på företagssidan visas under nyheter på sajten.

Vanligtvis görs innehåll på en sajt, till exempel i en blogg, som sedan delas på sociala media. Här är det tvärt om. Innehållet i sociala media visas på sajten.

På köpet fick han en webbutik i WooCommerce, då han även säljer vissa produkter. Butiken är dock inte synlig så länge han inte lägger upp produkter.

Som alltid när jag ordnat en sajt ingår SSL, (säker anslutning), en säkerhetsprogramvara, Google Analytics, och en funktion för säkerhetskopiering. Och självklart går jag igenom innehåll i andra källor som till exempel Google Maps.

Att ordna detta, inklusive textproduktion och foto på arbetet med klövning, lokalen och porträtt kostar under 10 000 kronor.