HomeHur mycket nytta gör din hemsida? Testa den online!MarknadsföringHur mycket nytta gör din hemsida? Testa den online!

Hur mycket nytta gör din hemsida? Testa den online!

Idag är din hemsida den första kontakten nya potentiella kunder får. Och du har bara en chans att göra ett bra första intryck.

Om du vill att ditt företag ska framstå som seriöst är det vissa saker som är nödvändiga. Till exempel följande:

SSL – det gröna hänglåset. Har du inte det gömmer Google med flera sökmotorer din sajt för de som söker på ord som är viktiga för dig nya kunder varnas för att besöka sajten. (Läs mer om hur det fungerar här).

Integritetsinformation – om att du använder kakor. Om du inte har det kan du lika gärna sätta upp en skylt med texten ”Vi skiter i lagar och förordningar!”.

Responsivt/mobilanpassat – de flesta besökarna, framför allt konsumenter, använder idag mobil. Fungerar din sajt inte bra med mobilen kan du lika gärna lägga ner den.

webbriktlinjer.se/testa-din-webbplats/ finns fler riktlinjer om hur din hemsida bör fungera.

I övrigt kan sajter vara mer eller mindre bra på olika sätt. Det finns flera tjänster på nätet om du vill kolla din hemsida.

För prestandan

Prestanda är dåligt ur sökmotoroptimeringssynpunkt. Du kan kolla prestanda för datorer respektive mobiler på developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

En annan mycket bra sajt är Pingdom.

Sökmotoroptimering

Du kan mata in URL:en (adressen) till din sajt och få mycket information om vad som är bra respektive dåligt ur sökmotorsynpunkt samt tips på förbättringar. Dessutom får du information om vilka sökord som sökmotorerna anser att din sajt är bra för.

Min favorittjänst för det är Seositecheckup.com

Men du kan även prova: Neilpatel.com/seo-analyzer/

 

© UiCore 2024. All Rights Reserved.