Burträsk Saluhall – nu med fokus på medlemmarna och produkter

Burträsk Saluhall – nu med fokus på medlemmarna och produkter
2018-07-30 Hans Skalin

Ett av de mest intressanta och roliga uppdragen jag haft är Burträsk Saluhall. Inte minst för att man gör gott för miljön, klimatet och landskapet i Västerbotten, när man handlar där.

Burträsk Saluhall har en logotyp som är så ful att den är snygg, enligt min mening. Jag har därför försökt behålla ett retro-utseende på sajten med typsnitt som leder tankarna till 50-60-talet.

Mitt förslag till Burträsk Saluhall var att fokusera på medlemmarna och ”Köp direkt av bonden”, istället för att marknadsföra sig som en butik.

Klar för e-handel

Som vanligt är Burträsk Saluhall klar för e-handel. För att börja sälja på nätet återstår att ange information om produkterna som innehåll, antal tillgängliga artiklar och priser etc. Men innan det är dags att börja sälja på nätet måste detaljen med leveranser lösas.

Möjligtvis skulle man kunna komplettera med ett utlämningsställe i Skellefteå respektive Umeå, eller exempelvis utkörning i regionen en dag i veckan. E-handelsplattformen gör det möjligt att avgränsa försäljningen till regioner.

Video på köpet

För närvarande har jag skrivit, fotat och filmat allt innehåll till sajten. När det gäller foto har jag försökt ge bilderna en Västerbottenskaraktär. Det finns även videomaterial för framtida ändamål. Att producera video samtidigt som man fotar kostar inget extra. Så om Burträsk Saluhall i framtiden behöver video återstår bara arbete med videoredigering.

Sociala media och enklare användning

För att förenkla användningen av sajten har installerat ett tillägg som optimerar bilder. Det betyder att man kan ladda upp bilder utan att bry sig så mycket om upplösning och storlek. Om man laddar upp bilder direkt från kameran eller mobilen kan de oftast vara för stora. Då blir sajten långsam. Som det är nu görs de bilder som inte är optimerade för webben om så att de blir det.

Under nyheter visas både inlägg och de senaste inläggen på Facebook.

Besök Burträsk Saluhall här.