Blogg

 • Nyhet

  Vad du kan göra för att överleva i Coronatider

  Din digitala närvaro är viktigare nu än någonsin tidigare. De företag som varit framsynta nog att satsa på e-handel är glada idag, medan de som endast lever på fysiska butiker ofta befinner sig i fritt fall. 1. En butik på nätet Många fysiska butiker och återförsäljarkedjor upptäcker nu att kunderna inte vill besöka dem och även en liten butik som bara arbetar lokalt tjänar på att komplettera med en butik på nätet. (mer …)

 • Okategoriserad

  Ta kontroll över informationen om ditt företag på Google

  Under mina besök av företag de senaste åren har det slagit mig hur illa skött informationen om företag på Google ofta är. Företag är placerade på helt fel plats i kartan, öppettider är felaktiga eller saknas, bilder saknas, liksom information om företagets verksamhet, med mera. Gör så här för att förse Google med information om ditt företag.

 • Sökmotoroptimering

  Vad du kan göra när det blir allt svårare att nå kunder

  Personlig försäljning till nya kunder blir allt svårare. Men det finns åtgärder du kan vidta för att undvika att bli spamlistad.

 • Okategoriserad

  Produktkonfigurering i WordPress – Den kostnadseffektivaste varianten!

  När man talar om produktkonfigurering menar man att kunden ska kunna skräddarsy sina produkter på nätet. Det finns olika sätt på marknaden för att ordna det . (mer …)

 • Foto

  Nu kan du köpa ditt digitala fiskekort direkt från Stora Bygdeträskets Fiskevårdsområde!

  Har nyligen levererat en ny hemsida med innehåll till Stora Bygdeträskets Fiskevårdsområde. Efter vad jag kunnat utröna verkar är de nu det enda Fiskevårdsområdet som i egen regi erbjuder digitala fiskekort. (mer …)

 • Okategoriserad

  Klippan Yllefabrik erbjuder nu exklusiva företagspresenter på nätet

  Klippan Yllefabrik är ett världskänt varumärke för filtar, plädar och halsdukar med mera. Jag har tidigare gjort deras sajter, en svensk och en engelsk. Alla är klara för e-handel, men då företaget har tusentals återförsäljare över hela världen vill man inte sälja hela sortimentet direkt till konsument. (mer …)

 • Okategoriserad

  Video åt Snidex för Sociala media

  När jag får fotouppdrag tar jag ofta samtidigt video. Med tiden kan det bli ett bra bibliotek med användbara klipp. Till exempel har jag fotat ganska många objekt åt Snidex. Att sedan redigera ihop en video för sociala media blir då enkelt och billigt.

 • Foto

  360 graders foto och video

  Med anledning av att jag fått en kund som vill ha virtuella visningar av sina produkter har jag undersökt hur det går till med 360 graders foto och video.

  Det finns i princip två metoder…

 • Foto

  Vill du själv ordna produktfoto? Utrustning för halva priset och jag hjälper dig komma igång

  På Picsngear.com och battrefoto.se säljer jag tillbehör i olika prisklasser för att göra en fotostudio. Perfekt för dig som vill kunna fotografera produkter, människor eller…

 • Webbdesign

  Att köra igång en webbshop är enklare och billigare än du tror!

  Jag har ibland förvånats över att inte fler säljer sina produkter på nätet. De vanligaste argumenten till varför man inte gör något är…

 • Foto

  Matfoto åt Burträsk Saluhall

  En grundregel när det gäller produktfoto är att visa produkterna i användning. Det gäller dock inte mat. Att se en köttbit stoppas i munnen gör varken maten eller modellen rättvisa. När det handlar om råvaror ville jag dock närma mig ett annat sätt att visa produkten i användning, nämligen tillagning. Fram med grillen. Lite brynt yta på köttet gör det bara aptitligare…

 • Webbdesign

  Google och Facebook skärper kraven för integration

  Det blir allt jobbigare att integrera tjänsterna från nätjättarna med webbsajter. Facebook kräver nu att en ägare av en Facebook-sida skapar en nyckel för integration, om man till exempel vill visa de senaste posterna på sin hemsida. Det gäller givetvis även andra plattformar som Instagram och Google Plus.
  De vanligaste tjänsten som integreras med hemsidor är Google Maps och Analytics. Tidigare kunde jag enkelt lägga till ett Analytics-konto och dela ut rättigheterna till en kund om vederbörande har ett Googlekonto…

 • Webbdesign

  Blanda video och foto på hemsidan

  Det är inte helt enkelt att blanda video och foto på hemsidan. Vanliga videoklipp spärras som regel av teleoperatörerna för mobila användare. Och framför allt får man aldrig starta ljudet automatiskt för besökarna. Gör man det kommer Google anse att man använder ”aggressiv” annonsering och helt radera din sajt för de som söker efter dig.
  Det vanligaste sättet att visa video är genom att ladda upp filmen till sina kanal på Youtube och sedan bädda in den på sin webbplats. Då får besökaren alltid bra bandbredd. Nackdelen med denna metod är att…

 • Sökmotoroptimering

  Hur mycket nytta gör din hemsida? Testa den online!

  Idag är din hemsida den första kontakten nya potentiella kunder får. Och du har bara en chans att göra ett bra första intryck.
  Om du vill att ditt företag ska framstå som seriöst är det vissa saker som är nödvändiga.
  Här hittar du länkar till bra gratistjänster som talar om hur bra eller dålig din sajt är.

 • Webbdesign

  Burträsk Saluhall – nu med fokus på medlemmarna och produkter

  Ett av de mest intressanta och roliga uppdragen jag haft är Burträsk Saluhall. Inte minst för att man gör gott för miljön, klimatet och landskapet i Västerbotten, när man handlar där.
  Burträsk Saluhall har en logotyp som är så ful att den är snygg, enligt min mening. Jag har därför försökt behålla ett retro-utseende på sajten med typsnitt som leder tankarna till 50-60-talet.
  Mitt förslag till Burträsk Saluhall var att fokusera på medlemmarna och ”Köp direkt av bonden”, istället för att marknadsföra sig som en butik.

 • Webbdesign

  På Åkullsjöns hemsida kan alla logga in och bidra med innehåll

  Åkullsjön ville ha en ny hemsida och jag fick väldigt fria händer att göra vad jag ville. Byalaget var uppdragsgivare. Min tanke var att försöka få en levande hemsida där vem som helst kunde bidra med innehåll som blogginlägg, evenemang och fotoalbum. I nuläget sker detta direkt, utan att någon administratör behöver godkänna inläggen. De som producerar innehåll kan själva ändra/redigera sina bidrag eller ta bort dem.
  Inloggning sker från själva hemsidan, så det behövs ingen särskild inloggningssida.
  Det låter ju enkelt, men det kräver en del…

 • Video

  Video åt Burträsk Saluhall inför Burträsksvängen

  För att marknadsföra Burträsk Saluhall i samband med Burträsksvängen, producerade jag en liten video för att delas i Sociala media.
  Burträsk Saluhall erbjöd nämligen en meny med lokalt producerad mat i samband med Burträsksvängen, som är ett av landets största spelmansevenemang.
  Videon delades i Facebook och några andra sociala plattformar. På Facebook hade videon drygt 2 600 visningar vid evenemangets första dag.

 • Webbdesign

  Järvtjärns Utegrisar med Facebookintegration och klar för e-handel

  Jag hade nöjet att göra en hemsida åt Järvtjärns utegrisar med text och foto. Sajten är gjord i WordPress och alla produkter ligger i e-handelsplattformen Woocommerce. Med ytterligare några timmar kan sajten användas för försäljning online. I övrigt är sajten integrerad med Google Maps och Facebook. Under nyheter visas de senaste inläggen från företagets Facebook-sida och det går att chatta med ägarna från hemsidan med Messenger. Besök Järvtjärns Utegrisar här.

 • Webbdesign

  GDPR – Om du inte ännu gjort något

  Självklart har du redan gjort allt som krävs av dig enligt den nya lagen GDPR. Men här är lite handfasta tips om du mot förmodan missat att anpassa dig…

 • Video

  Presentera dina produkter och tjänster med video

  Denna video har jag producerat åt Siljum Mekan. Det är en presentation av snöplogen MP- 4000.

 • Video

  Video är den nya normen för instruktioner

  Att producera instruktioner och manualer för papper är dyrt och mödosamt. För att det ska bli bra krävs ofta att en expert visar hur det ska gå till så att allt sker i rätt ordning och då ska alla steg dokumenteras. Vad kan vara bättre för det ändamålet än video?

 • Webbdesign

  Ny hemsida åt Snidex

  Jag fick nyligen hedersuppdraget att göra om Snidex hemsida. Skälet var inte att ändra utseendet. Design kan vara fel utan att det syns.

 • Sociala Media

  Att använda video i sociala media

  Att tänka på när man vill skapa video för sociala media, Internetannonser och hemsidor.

 • Sökmotoroptimering

  Därför måste du erbjuda dina besökare en säker anslutning till din webbsajt

  Om din webbplats inte har ett grönt hänglås i webbadressen med texten Säkert behöver du implementera SSL. Här är varför, vad som händer om du inte har det och hur det går till att inför säkerheten.

 • Foto

  Missa inte vinter-foto-säsongen

  Bortsett från att det kan vara lite obekvämt att fota och filma i minus 20 grader, så är vintern en utmärkt tid att fotografera. Det är en mycket vacker årstid med mycket ljus när det finns snö.
  Många produkter passar särskilt bra att fotografera under vintern. Ingen har väl missat de stora biltillverkarnas reklamfilmer från våra norrländska skogar?
  Fordon, byggnader, transportföretag, energiproduktion – listan kan göras lång över företag och produkter där det under vintern är enklare att kommunicera tillförlitlighet och robusthet.

 • Foto

  Produktfoto åt Umesläp

  Jag har haft nöjet att jobba med Umesläp. Ett riktigt fint familjeföretag i Bygdsiljum och jättetrevliga människor. Det mesta de gör är fantastiskt bra och deras produkter är så långt jag kan bedöma strålande, förmodligen med potential att sälja på ännu mer på fler europeiska hästmarknader. Umesläp producerar nämligen inte släp, utan mer specifikt hästtransporter.

 • Foto

  En vecka med evenemangsfoto

  Är sedan några dagar tillbaka i Bygdsiljum efter några intensiva fotodagar. Först som fotograf på Oracle Partner Day och Oracle Day i Stockholm, sedan Dreamhack i Jönköping.
  Dreamhack var speciellt. Det är ett galet evenemang med tusentals spelande människor. Jag jobbade åt en Shanghaibaserad byrå som är specialiserade på videoproduktioner, G2studio.com. De har i stort sett alla västerländska stora varumärken som kunder, så jag är mycket hedrad av att fått det uppdraget.

 • Foto

  Arkitekturfoto åt Snidex

  Att plåta fönster kan vara en utmaning Jag är stolt över att fått ett uppdrag inom foto och utveckling av hemsidan är Snidex i Burträsk. För er som inte vet, så ligger Burträsk i Västerbotten. Det tillhör Skellefteå Kommun, som är en del av Norrland som går riktigt bra. Snidex tillverkar fönster på beställning till byggare över hela Sverige, nybyggnationer och renoveringar. Om arkitekten har lite speciella önskemål och man vill ha något mer, utöver det vanliga, så är Snidex ett av tämligen få företag man kan vända sig till. Ett bygge som redan är välkänt i Stockholm är SE Bankens nya kontor vid Mall of Scandinavia. Men att fotografera fönster är inte helt utan utmaning. Särskilt om det bor folk bakom dem. Uppdraget är alltså att visa på fönstrets roll i arkitekturen och utan att fotografera in i folks hem. Bilderna är i skrivande stund inte uppe på Snidex Sajt. Det är lite annat som behöver göras först. Snidex hemsida.  

 • Nyhet

  Shopzines Creative Content AB byter namn till Skalinformation

  Vi har lämnat in begäran om namnbyte tillbaka till vårt gamla namn, Skalinformation AB.

 • Video

  Filmen om Bygdsiljum blev en succé på FaceBook

  Filmen om Bygdsiljum blev något av en viral succé. Uppenbarligen har väldigt många delat vidare och i skrivande stund har den 7 466 visningar.
  Nu funderar jag på att göra fler filmer. På tur står filmen om Burträsk, Filmen om Robertsfors och Filmen om Skellefteå. Hör av dig om…

 • Video

  Professionell video behöver inte vara dyrt

  Gjorde för mitt höga nöjes skull en 4K video om byn Bygdsiljum. Det är ett par timmar fotografering, att sedan klippa ihop det till ett par minuter och addera fri (även för kommersiellt bruk) musik och lite text tar ytterligare några timmar. Så det behöver inte vara dyrt. Du kan till och med abonnera på kreativa inlägg om dina tjänster, produkter eller ditt företag. Perfekt för delning i Sociala Media, enligt min mening. Sedan kan man till exempel även ladda upp den till Google Maps, antingen hel eller att placera olika klipp exakt där de är tagna. Här har jag laddat upp videon till YouTube, där den visas i full HD.

 • Webbdesign

  Integrera sociala media mera

  Jörgen Wiklund har alla sina kunder som följare på FaceBook. Först ordnade jag en företagssida åt honom på FaceBook och sedan en WordPress-sajt där man kan chatta direkt med Jörgen med Messenger och där hans nyhetsflöde på företagssidan visas under nyheter på sajten.
  Vanligtvis görs innehåll på en sajt, till exempel i en blogg, vars innehåll sedan delas på sociala media. Här är det tvärt om. Innehållet i sociala media visas på sajten.

 • Sociala Media

  Tio riktlinjer för användning av sociala media i din marknadsföring

  10 konkreta råd för hur du ska lyckas i arbetet med sociala media.
  Var inte en skitstövel!
  Kolla med chef, kollega eller vän.
  Organisera användning av sociala media.
  Skapa målsättningar och håll dig till dem.
  Skilj på privata inlägg och officiella inlägg för företaget.
  osv…

 • Sociala Media

  Så använder du Instagram i din marknadsföring

  Instagram kan vara det globala skyltfönstret för dina produkter om du har en webbsajt där du kan sälja dem. På Instagram finns alla nördsegment representerade. Kanske har ditt företag mycket större potential på Instagram än du tror?