Blogg

 • Okategoriserad

  Ta kontroll över informationen om ditt företag på Google

  Under mina besök av företag de senaste åren har det slagit mig hur illa skött informationen om företag på Google ofta är. Företag är placerade på helt fel plats i kartan, öppettider är felaktiga eller saknas, bilder saknas, liksom information om företagets verksamhet, med mera. Gör så här för att förse Google med information om ditt företag.

 • Okategoriserad

  Produktkonfigurering i WordPress – Den kostnadseffektivaste varianten!

  När man talar om produktkonfigurering menar man att kunden ska kunna skräddarsy sina produkter på nätet. Det finns olika sätt på marknaden för att ordna det . (mer …)

 • Foto

  Nu kan du köpa ditt digitala fiskekort direkt från Stora Bygdeträskets Fiskevårdsområde!

  Har nyligen levererat en ny hemsida med innehåll till Stora Bygdeträskets Fiskevårdsområde. Efter vad jag kunnat utröna verkar är de nu det enda Fiskevårdsområdet som i egen regi erbjuder digitala fiskekort. (mer …)

 • Foto

  360 graders foto och video

  Med anledning av att jag fått en kund som vill ha virtuella visningar av sina produkter har jag undersökt hur det går till med 360 graders foto och video.

  Det finns i princip två metoder…

 • Foto

  Matfoto åt Burträsk Saluhall

  En grundregel när det gäller produktfoto är att visa produkterna i användning. Det gäller dock inte mat. Att se en köttbit stoppas i munnen gör varken maten eller modellen rättvisa. När det handlar om råvaror ville jag dock närma mig ett annat sätt att visa produkten i användning, nämligen tillagning. Fram med grillen. Lite brynt yta på köttet gör det bara aptitligare…

 • Webbdesign

  Blanda video och foto på hemsidan

  Det är inte helt enkelt att blanda video och foto på hemsidan. Vanliga videoklipp spärras som regel av teleoperatörerna för mobila användare. Och framför allt får man aldrig starta ljudet automatiskt för besökarna. Gör man det kommer Google anse att man använder ”aggressiv” annonsering och helt radera din sajt för de som söker efter dig.
  Det vanligaste sättet att visa video är genom att ladda upp filmen till sina kanal på Youtube och sedan bädda in den på sin webbplats. Då får besökaren alltid bra bandbredd. Nackdelen med denna metod är att…

 • Sökmotoroptimering

  Hur mycket nytta gör din hemsida? Testa den online!

  Idag är din hemsida den första kontakten nya potentiella kunder får. Och du har bara en chans att göra ett bra första intryck.
  Om du vill att ditt företag ska framstå som seriöst är det vissa saker som är nödvändiga.
  Här hittar du länkar till bra gratistjänster som talar om hur bra eller dålig din sajt är.

 • Webbdesign

  Ny hemsida åt Snidex

  Jag fick nyligen hedersuppdraget att göra om Snidex hemsida. Skälet var inte att ändra utseendet. Design kan vara fel utan att det syns.

 • Sökmotoroptimering

  Därför måste du erbjuda dina besökare en säker anslutning till din webbsajt

  Om din webbplats inte har ett grönt hänglås i webbadressen med texten Säkert behöver du implementera SSL. Här är varför, vad som händer om du inte har det och hur det går till att inför säkerheten.

 • Foto

  Missa inte vinter-foto-säsongen

  Bortsett från att det kan vara lite obekvämt att fota och filma i minus 20 grader, så är vintern en utmärkt tid att fotografera. Det är en mycket vacker årstid med mycket ljus när det finns snö.
  Många produkter passar särskilt bra att fotografera under vintern. Ingen har väl missat de stora biltillverkarnas reklamfilmer från våra norrländska skogar?
  Fordon, byggnader, transportföretag, energiproduktion – listan kan göras lång över företag och produkter där det under vintern är enklare att kommunicera tillförlitlighet och robusthet.

 • Foto

  En vecka med evenemangsfoto

  Är sedan några dagar tillbaka i Bygdsiljum efter några intensiva fotodagar. Först som fotograf på Oracle Partner Day och Oracle Day i Stockholm, sedan Dreamhack i Jönköping.
  Dreamhack var speciellt. Det är ett galet evenemang med tusentals spelande människor. Jag jobbade åt en Shanghaibaserad byrå som är specialiserade på videoproduktioner, G2studio.com. De har i stort sett alla västerländska stora varumärken som kunder, så jag är mycket hedrad av att fått det uppdraget.

 • Foto

  Arkitekturfoto åt Snidex

  Att plåta fönster kan vara en utmaning Jag är stolt över att fått ett uppdrag inom foto och utveckling av hemsidan är Snidex i Burträsk. För er som inte vet, så ligger Burträsk i Västerbotten. Det tillhör Skellefteå Kommun, som är en del av Norrland som går riktigt bra. Snidex tillverkar fönster på beställning till byggare över hela Sverige, nybyggnationer och renoveringar. Om arkitekten har lite speciella önskemål och man vill ha något mer, utöver det vanliga, så är Snidex ett av tämligen få företag man kan vända sig till. Ett bygge som redan är välkänt i Stockholm är SE Bankens nya kontor vid Mall of Scandinavia. Men att fotografera fönster är inte helt utan utmaning. Särskilt om det bor folk bakom dem. Uppdraget är alltså att visa på fönstrets roll i arkitekturen och utan att fotografera in i folks hem. Bilderna är i skrivande stund inte uppe på Snidex Sajt. Det är lite annat som behöver göras först. Snidex hemsida.